skip to Main Content

El Club Excursionista de Begues és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat la promoció i difusió de diferents esports de muntanya

Presentació

El Centre Excursionista de Begues té com a objectiu principal difondre l’esport de muntanya i el nostre entorn natural, el Garraf i l’Ordal, als beguetans i beguetanes, promocionant activitats de tota mena com sortides, competicions, conferències, formació específica en les diferents modalitats d’activitat, etc. i també proporcionar-vos el material necessari per poder dur a terme les vostres sortides amb un servei de préstec de material específic.

Volem ser un nexe d’unió per a totes aquelles persones que els hi agrada la muntanya i volen formar part d’un grup que faci sortides amb assiduïtat, no deixant mai de banda la formació continua per fer-ho amb la màxima seguretat possible.

El nostre repte és fer del Centre Excursionista de Begues una Organització multidisciplinari per a tots els nivells i interessos del soci. Aglutinant en diferents grups als seus membres, permetent d’aquesta manera que les diferents seccions es vagin autogestionant i fer partícip activament a tota la comunitat en aquest projecte. Per fer possible això, és importantíssim que ens coneguem i d’aquesta manera us posarem en contacte amb altres persones amb interessos comuns.

Entreu a la nostra web i participeu amb nosaltres per fer realitat tots aquells somnis que voleu assolir. Veniu també a visitar-nos al nostre local i us obrirem un espai públic dedicat a la muntanya i als reptes.

Una mica d'història...

Tot va començar l’estiu del 1991 amb la curiositat de dos adolescents, l’Alex Viladiu i n’Alex Buils, que van tenir una primera experiència en el món de l’espeleologia sense adonar-se’n.

Amb una corda de cànem i una llanterna d’escriptori, van baixar l’avenc de la Colla del Pinxo, de 23m de fondària situat Begues. Posteriorment van baixar l’avenc de la Clota, de 27m de fondària situat també a Begues. Quan tenien com a propera fita baixar l’avenc de Can Sadurní, de 80m de fondària, va passar quelcom que canviaria el decurs de les seves aventures.

Un dia que n’Alex Buils pujava a Begues amb sons pares, van recollir a una persona que feia auto-stop, en Juli Casado (bomber voluntari a Begues), que li va explicar què era allò de l’espeleologia i el va convidar a passar-se un dia pel Parc de Bombers per poder fer unes pràctiques exteriors.

Des d’aquelles dia, en Juli Casado els va iniciar en la pràctica de l’espeleologia i els va presentar a la resta de la colla de Begues, n’Antón Esteve, en Manel Martorell i en Carles Ortiz.

Durant els anys 1992 i 1993, n’Alex Viladiu i n’Alex Buils es van federar a l’EGUME (Espeleo Grup Unió Muntanyenca Eramprunyà) de Gavà, i van fer el curs d’iniciació a l’espeleologia. Sortien amb el grup però el fet d’haver de dependre dels pares per pujar a Begues els divendres quan tancaven la UME, va gestar la idea de crear un club d’espeleologia a Begues.

Un dia van conèixer a en Roman Francesch i n’Iñaki Salom. A partir d’aquest moment i amb la implicació i ajut de tot el grup d’espeleòlegs beguetans, es va fundar el Begues Espeleo Club (BEC) la tardor del 1993, amb la finalitat de promocionar i difondre l’espeleologia a Begues.

25 anys, 25 cims

El projecte 25 Anys, 25 Cims, és el repte que es va marcar l’entitat per  commemorar el 25è aniversari del Centre Excursionista de Begues.

Passeig de l’Església, 1 – 1r pis
08859 Begues

675 857 207

clubexcursionistabegues@gmail.com
Back To Top