skip to Main Content

Primera colla castellera de Begues, nascuda amb l’objectiu de fer que el màxim nombre de persones del municipi puguin gaudir de l’activitat castellera

Presentació

La Colla Castellera Els Encantats de Begues va ser batejada el 13 d’abril de 2013. Vesteix camisa verd fosc i està donada d’alta a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

L’objectiu de l’entitat és que el màxim nombre de veïns i amics de Begues puguin gaudir de l’activitat castellera, la qual ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Tothom pot ser casteller, des dels més petits fins els més grans; no es tracta de ser fort, és feina d’equip. Gaudeixen d’un bon ambient familiar, noves amistats i fortes emocions i fan diverses sortides per Catalunya per mantenir una de les tradicions amb més projecció.

Presentació

Els Encantats de Begues és una de les associacions que millor reflecteix la societat del nostre municipi, ja que la intergeneracionalitat dels seus membres és absoluta; hi podem trobar des de canalla fins a gent gran, passant per joves i no tant joves.

La diversitat física dels seus membres és clau per poder-se organitzar i aixecar torres humanes. Els castellers sempre diem que tothom és benvingut, ja que per fer castells necessitem tota mena de gent, i com més siguem, més alts els farem.

Primer 3 de 6

Primer_3de6

Primer 3 de 7

Castell sense castellers

Per poder assolir les fites castelleres que la colla es marca cada inici de temporada (que normalment comença al Març i pot durar fins a Desembre), és molt important els assajos per adquirir els coneixements tècnics necessaris i per poder practicar com més vegades millor.

La seguretat juga un paper molt important en els castells i és un pilar fonamental per nosaltres poder dur a terme l’activitat amb el menor risc possible. Per això, per exemple, en els nostres assajos utilitzem una xarxa de protecció, per poder practicar amb més seguretat.

Tothom qui vulgui pot assistir a un assaig per veure o inclús fer els primers passos com a casteller. El nostre local d’assaig és l’Escorxador, i ens hi trobaràs cada dimecres i divendres de 19 a 21h. Quan arribis pregunta per a la persona d’acollida i ella t’ajuda en tot. Si vens amb ganes de provar de fer castells, només necessites portar calçat i pantalons còmodes i, si pots, una camisa.

Valors

Els castellers és una activitat ideal per fer amb tota la família, ja que posa de manifest tota una sèrie de valors:

  • Valor
  • Seny
  • Equilibri
  • Compromís
  • Treball en equip
  • Esforç
  • Comunió

Alguns d’aquests valors, també s’aprenen en l’activitat de la colla no castellera, ja que els seus membres són molt actius socialment i durant tot l’any organitzen altres tipus d’activitats tant pels mateixos membres de la colla com per tot el poble.

Un dels actes que més rellevància té en el poble, és la Quina de Nadal, un joc tradicional català que es fa per aquestes dates on se sortegen obsequis dels diferents comerços del poble.

Així doncs, el fet casteller va molt més enllà d’assolir les fites marcades, si no també implica enriquir-te de valors, poder conèixer molta gent del poble i fer vida social amb ells.

Per acabar, deixeu-nos dir que ens sentim plenament orgullosos de portar a la plaça de l’Església de Begues els nostres castells i altres castells de colles amigues. Perquè Begues es mereix que la cultura popular catalana estigui viva i hi sigui ben present!

Trobades castelleres

Trobada 2019

Trobada 2017

Trobada 2018

Trobada 2016

Plaça de l’U d’Octubre de 2017, 1
08859 Begues

665 901 984

elsencantats.begues@gmail.com

Back To Top