skip to Main Content

L’Esplai Uraka és una entitat sense ànim de lucre dedicada a l’educació en el lleure d’infants i joves a Begues

L’educació en el temps lliure és una eina valuosa perquè infants i joves treballin un complet ventall de valors, habilitats i competències que no s’ensenyen a través de l’educació formal i que són claus per al seu desenvolupament personal i social.

És per aquest motiu que l’Esplai Uraka neix l’any 2002, gràcies al somni d’un grup de joves i amb l’objectiu comú de proporcionar una alternativa d’educació en el temps lliure a Begues.

Aquesta visió es tradueix en una trajectòria de més de 18 anys i l’orgull d’haver ajudat a més de dues generacions de beguetans i beguetanes a créixer com a persones i esdevenir ciutadans responsables, justos i compromesos.

Educació integral

A través de jocs, activitats, dinàmiques, excursions i colònies, eduquem als nenes i nenes d’acord amb un projecte educatiu que ens serveix de full de ruta en tot el que fem.

L’educació integral que oferim als infants i joves es divideix en 5 àmbits bàsics: transcendental, ecològic, cultural, social i personal. Passar per l’esplai és una experiència vital que ens fa créixer i defineix la nostra identitat: de l’esplai ens n’emportem uns valors i una manera d’entendre la vida.

Funcionament

Els nostres infants tenen de 5 a 16 anys i es divideixen en grups segons la seva edat. Cada grup té un parell de monitors que en són responsables i actuen com a tutors durant tot el curs. El curs comença a l’octubre i acaba al juny, i durant aquests mesos, l’Esplai obre les seves portes cada dissabte, de 16.30h a 18.30h, perquè els nens i nenes puguin compartir una gran tarda i aprendre jugant i divertint-se amb els monitors. Un cop arriben als 16 anys, els nois i noies esdevenen premonitors, i comencen la seva formació com educadors en el lleure. Els esdeveniments més importants de l’any són les Colònies i l’Acampada, on tot l’esplai al complet anem a passar uns dies fora. Els diversos grups també fan excursions i sortides durant l’any.

Valors

Els qui fan possible l’acció educativa del centre d’esplai són precisament aquests monitors i monitores que, des del voluntariat i amb el seu compromís, esdevenen referents positius per als infants i joves amb els qui comparteixen l’experiència de l’esplai.

Cada esplai té un signe distintiu: el foulard. El foulard és molt important, ja que és el símbol de la unió de tots els membres de l’esplai. Cada infant ha de tenir cura del seu propi foulard i portar-lo degudament anuat al coll durant la sessió d’esplai. A l’Esplai Uraka, el foulard és verd i negre, i representa la natura, la vida, la generositat, la valentia i la resiliència.

Carrer de Ferran Muñoz, 1
08859 Begues

Back To Top