skip to Main Content

Som SpaiDart, l’agrupació teatral de Begues. Un grup de persones que, sent tots i totes diferents, compartim una passió en comú: el teatre. Ens trobem totes les setmanes per gaudir d’un espai d’esbarjo i diversió, però també de molt d’esforç i treball, per tal d’assajar i  preparar les obres que representarem al nostre públic. Fem el que més ens agrada i, a sobre, us fem passar una bona estona a vosaltres. Què més es pot demanar!?

Qui som?

L’activitat teatral ha estat des de sempre una inquietud a Begues. Grups com La colla de la Pessigolla o el Grup teatral de l’Aixopluc van ser pioners en portar aquesta disciplina artística al nostre poble. L’any 2001 es constitueix com a entitat cultural local l’associació de teatre SpaiDart i, des d’aleshores, s’ha consolidat com el grup de teatre amateur de Begues.

SpaiDart està formada per un grup de persones molt diferents que comparteixen una passió. Però no sempre es tracta d’actors i actrius; i és que darrere de l’escenari també hi ha un ampli equip que fa possible el teatre: directors, apuntadors, regidors, escenògrafs, tècnics de llum i so, encarregats de vestuari, autors o adaptadors d’obres… De manera que, si us agrada el teatre, ja sigui davant o darrere de l’escenari, teniu cabuda en aquesta entitat.

Actualment SpaiDart consta de dues subseccions: per una banda, el conegut grup d’adults i, per altra, el grup de joves, amb inicis a partir de 1r d’ESO.

Què fem?

Els objectius de l’associació són incentivar, fomentar i acostar el món del teatre al poble de Begues, aconseguint que se’ns reconegui com una de les entitats culturals de referència i que altres entitats o iniciatives privades o públiques tinguin en compte SpaiDart en la planificació d’esdeveniments.

I és que SpaiDart no compta només amb les representacions teatrals, sinó que també participa en altres activitats culturals del poble:

  • Carnestoltes, la Mostra d’Entitats i altres iniciatives institucionals (com les oblidades Andròmines, o la inauguració del Centre Cívic el Roure).
  • Iniciatives solidàries com La Marató de TV3, representat durant les festes de Nadal clàssics tradicionals com el Conte de Nadal de Charles Dickens o Els Pastorets de Folch i Torres, aportant íntegrament els seus beneficis a favor d’aquesta causa.
  • O iniciatives d’altres entitats com, per exemple, el Sopar Medieval organitzat per l’associació de joves 6tres9, actes especials de la Coral Montau (com La Flauta Màgica) o exposicions de l’Associació de Recerca Etnològica de Begues – AREB (Begues, una època oblidada i Begues, eines i oficis).

L’entitat destaca, especialment, per la seva vis còmica. Entre les obres presentades trobem clàssics de la comèdia com Arsènic i puntes de coixí, Políticament incorrecte, Taxi, Embolica que fa fort o Pel Davant i pel Darrere.

Per la seva banda, el grup de joves s’ha iniciat amb la representació de musicals com el clàssic Grease o la recent La llamada.

On ho fem?

La inauguració del Centre Cívic El Roure, l’any 2014, va significar per nosaltres una gran fita, i és que vam aconseguir comptar, per fi, amb un espai escènic en condicions. Allà hi fem les reunions, assajos i representacions.

Quan ho fem?

El grup d’adults es reuneix dos dies per setmana: dilluns i dijous, de 22.00 a 00.00h.

El grup de joves es reuneix un dia per setmana: dimarts, de 18:30 a 20.00h.

Alguns dels nostres espectacles...
Cartell Homes o no 2016
Cartell La Llamada 2020 (POSPOSAT COVID)
Cartell Bojos del Bisturí 2018
Cartell Pel Davant i Pel Darrera 2017
Les Pastoretes 2019
Cartell Taxi 2013
Cartell Conte de Nadal 2018
Cartell Mossen Porronet 2020 (POSPOSAT COVID)
Cartell Grease 2019
Els Pastorets 2016

Plaça de l’U d’Octubre de 2017, 1
08859 Begues

639 024 598

spaidart@yahoo.es

Back To Top